maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian palkintoehdokkaani

Tänään valitaan Blogistanian vuoden 2013 parhaita kirjoja. Kategorioita on peräti neljä: "Finlandia" kotimaiselle kaunolle (ks. Sallan lukupäiväkirja), käännöskirjojen "Globalia" (ks. Kirjasfääri), ei-fiktiivinen "Tieto" (ks. Luetut, lukemattomat) sekä lasten- ja nuortenkirjojen "Kuopus" (ks. Les! Lue!).

Kirjabloggarit saavat nimetä omat ehdokkaansa, kunhan ovat valitsemansa kirjat lukeneet ja niistä postanneet. Nämä ehdot rajaavat minulta pois näköjään kaksi kategoriaa, eli uudesta kirjallisuudesta tulee näköjään edelleen kirjoitettua harmittavan vähän. Kaikki ehdokkaiksi nimeämäni kirjat ovat onneksi olleetkin sitten hienoja lukuelämyksiä, kiitokset niistä!

Tässä kuitenkin omat ehdokkaani Finlandiaan ja Tietoon:

Blogistanian Finlandia:

1) Juhani Karila: Gorilla (Otava 2013)

2) Maija Muinonen: Mustat paperit (Teos 2013)


Blogistanian Tieto:

1) Milan Kundera: Esirippu (Siltala 2013, suom. Ville Keynäs)

2) Tommi Melender: Yhden hengen orgiat (WSOY 2013)

3) Antti Nylén: Tunnustuskirja (Kirjapaja 2013)

ps. postaus on ajastettu su-iltana ilmestymään vaadittuna ajankohtana, ma klo 10. Voittajat julkaistaan yllä linkatuissa blogeissa ma-iltana.

8 kommenttia:

 1. Tuo Esirippu kiinnostaa.

  Tahkosin niitä Kunderan vanhempia jossain vaiheessa viime vuonna, varmaan jonkin sinun postauksen innoittamana muuten :)

  VastaaPoista
 2. Esirippu on hyllyssäni, aion sen lukea. Yhden hengen orgiat ja Tunnustuskirja kiinnostavat myös molemmat. Hyviä valintoja. Finlandia-ehdokkaasti olen molemmat lukenut. Karilan kirja taidokas, mutta jätti kuitenkin vähän kylmäksi. Muinosen niin ikään taidokas, mutta kylmäsi oikealla tavalla.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavan erilainen lista! Nylén kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista kaikille kolmelle! Arvasin, ettei Karila ole monen suosikki, mutta omaa kieroa huumorin/estetiikan/kielentajuani se puhutteli suorastaan harvinaisella tavalla.

  Kunderan kirjallisuusesseet ovat lopulta tosi tärkeitä referenssejä kirjallisuuskeskustelussa, niiden vaikutuksen on näkevinään hyvinkin yllättävissä paikoissa.

  Nylén on muuten 11.2. Anu Silfverbergin kanssa kuultavissa Prosak-klubilla eli kannattaa suunnata sinne!

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava löytää kirjailijasuosikkini Kundera listaltasi, vaikken olekaan Kunderaa vuosikausiin lukenut, Pitäisi kyllä ainakin tämän uutuuden myötä palata viisaan kirjoittajan teksteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kundera kannattaa aina! Sinun listaltasi lukuun lähtevät Variksen novellit, tuo kokoelma on mennyt minulta kummallisesti ohi.

   Poista
 6. Muinosen aion lukea, ja myös kaikki mainitsemasi esseeteokset kiinnostavat – Melenderin kirjan olen lukenutkin, vaikka en blogannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa kuulla erityisesti mitä ajattelet Nylénin kirjasta! Sun listaa selatessa tajusin taasen (karmeaa tunnustaa), etten edelleenkään ole lukenut mitään Munrolta... Helioskatastrofin kimppuun pitäisi myös ehtiä.

   Poista